Caroliene Spierings

In 2008 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt bij gezinnen thuis waarbij ondersteuning nodig was in de opvoedingssituatie. Bovendien heb ik ervaring opgedaan tijdens het werken als pedagogisch en ambulant hulpverlener bij een stichting voor jeugd en opvoedhulp.

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan als orthopedagoog bij een schooladviesdienst. In de negen jaar die ik daar gewerkt heb, heb ik daar veel ervaring opgedaan in psychologisch onderzoek en begeleiding van kinderen, ouders, leerkrachten en intern begeleiders op scholen.  

Gedurende de jaren heb ik gemerkt dat het prettig is om door middel van een onderzoek of gesprekken met opvoeders en kinderen inzicht te kunnen bieden. Dit zorgt vaak al voor opluchting en vooral voor directe handvatten. Ik gebruik mijn ervaring met het werken bij gezinnen thuis door verkregen inzichten om te zetten in werkbare, praktische adviezen. Het geeft een goed gevoel als we een oplossing kunnen vinden die praktisch haalbaar en voor iedereen wenselijk is.

Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid, maar ook met andere vragen kunt u bij mij terecht. 

Kinderen en jongeren zijn volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal. Ik ben er bovendien van overtuigd dat iedereen zich blijft ontwikkelen, op welke manier dan ook. Ik vind het dan ook belangrijk dit mee te nemen in het begeleidingsproces. Naar mijn mening is het van belang de focus te leggen op de sterke kanten van kinderen en hun opvoeders en deze uit te breiden en verder te ontwikkelen.

Samen met mijn man en ons zoontje woon ik in Voorschoten. Ik kom in overleg ook op locatie of bij u thuis. 

     

Caroline Milders

In 2016 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de Universiteit Leiden. Om mij verder te ontwikkelen heb ik in 2020 de post-master tot Orthopedagoog-Generalist afgerond. Naast mijn werk voor C&C Orthopedagogiek werk ik in een kleinschalige praktijk voor basis- en specialistische GGZ als regiebehandelaar. 

Ik denk graag in oplossingen en mogelijkheden. Tijdens mijn werk als adviseur passend onderwijs zocht ik altijd naar een oplossing waarbij het kind het beste tot zijn recht kan komen en zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Naast mijn studie en werk ben ik veel actief geweest op de hockeyclub. Ik heb verschillende jeugdteams getraind en gecoacht waarbij, naast presteren, de focus vooral lag op het ontwikkelen van het individu en het team. Tevens heb ik binnen de hockeyclub met veel plezier verschillende activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

Gestructureerd werken is iets wat goed bij mij past. Tegelijkertijd durf ik buiten kaders te denken om een zo passend mogelijke oplossing te bedenken voor het kind. Ik geloof in de kracht van de positieve eigenschappen van ieder kind. Daarom vind ik het ook belangrijk om deze eigenschappen er uit te lichten en ten volle te benutten. Naast het bestrijden van de symptomen vind ik het erg belangrijk om verder te kijken en achterliggende oorzaken helder te krijgen. 

BIG-register: 19927412831

        

CONTACT

Locatie Voorschoten (Caroliene Spierings)
Burgemeester van der Hoevenlaan 14
2254 BD Voorschoten
T: +31 (0)6 43 79 41 43
E: cspierings@cc-orthopedagogiek.nl

Locatie Berkel en Rodenrijs (Caroline Milders)
Theo d'Orsingel 8
2652 LC Berkel en Rodenrijs
E: cmilders@cc-orthopedagogiek.nl